CrossLøb

Søndag 10.00 - 11.00

På sportspladsen, opstart ikke planlagt endnu.

Instruktør: Jacob Grube Rasmussen og Jens Erik Laulund Skotte

Hvad er Crossløb?
Crossløb kaldes også terrænløb eller trailrun. Her bevæger man sig væk fra asfalten og bruger i stedet naturen som løberute. Det kan være i skove, på stier, op ad bakke, ned ad bakke, ud over en mark eller på stranden. Kun fantasien sætter grænser. Skadesrisikoen mindskes, når man løber på et blødere underlag og konditionen og teknikken udfordres i langt højere grad end ved almindeligt løb pga. det afvekslende underlag.

Hvordan gør vi det i Ollerup Gymnastikforening?
Til at starte med, har vi valgt at lægge niveauet så alle – både begyndere og mere øvede - kan være med. I vores opvarmning og fartlege, arbejder vi med niveauudligning, så man får noget ud af træningen lige meget hvilket niveau man er på. En Crossløb-time i Ollerup Gymnastikforening er som udgangspunkt opbygget således:
  • 5-10 min. grundopvarmning
  • 15-20 min. fartlege med styrkeøvelser inkluderet
  • 3-4 km Crossløb i området
Da vi gerne vil lave nogle afvekslende ruter, kan mødestedet variere fra gang til gang.
Når vi løber Crossløb går vi ikke så meget op i hvor hurtigt man løber – det handler om oplevelsen i naturen kombineret med den gode kondition. Samtidig med konditionstræningen får man noget styrketræning, som styrker sener og led.

Kræver det specielt udstyr?
Crossløb kan sagtens løbes i et par almindelige løbesko. Det er klart, at bliver man rigtig bidt af løbeformen, kan der investeres i et par løbesko beregnet til terrænløb, som bla. er vandtætte og som står bedre fast i blødt underlag. Men det er slet ikke nødvendigt i første omgang.
Derudover er det vigtigt at have noget forholdsvis tætsiddende tøj på, så man ikke hænger fast i grene og andet når vi løber på ruterne. Vær desuden opmærksom på ikke at tage for meget tøj på – selvom det godt kan føles køligt når man starter, så får du rigtig hurtigt meget varmt :-)
DGI Fyns Crossløb-serie

Vi deltager i DGI Fyns Crossløbs-serie henover vinteren. På disse søndage er der ikke almindelig træning.

Vi laver fælleskørsel til løbene og medlemmer som tilmelder sig hele serien i foreningens navn, får en gratis løbetrøje.

25. oktober 2020 Langeskov
8. november 2020 Stige Ø
22. november 2020 Svanninge Bakker
6. december 2020 Korup
3. januar 2021 Svendborg
17. januar 2021 Rismarksbroen
31. januar 2021 Assens
28. februar 2021 Lundeborg
14. marts 2021 Skovsøen
28. marts 2021 Nyborg Vold

Tilmelding til hele serien koster 350 kr. og kan gøres her.

Du kan læse mere om løbene her: https://www.dgi.dk/loeb/loeb/arrangementer/crossloeb/crossloeb-paa-fyn